To discover the number of ft per sec, us can division 316800 ft through 3600 sec. 316800 ft ÷ 3600 sec = 88 ft. Per sec. So at 60 mph he is traveling 88 ft.

You are watching: How long does it take to go 60 miles at 60 mph


Click to see full answer also to know is, exactly how long walk it take to travel 60 miles at 60mph?

Autobahn driving at 60 MPH 60 mile takes about 1 hour 10 minutes. Averaging 60 MPH the takes 1 hour. To median 60 MPH you would certainly cruse at about 75 MPH. Normal roads 60 mile at the common 60 MPH limit takes about 1 1/2 hours.

Likewise, how much can a car travel in 3 seconds? The Three-Second ascendancy Chart Three-Second dominion 3 secs
55 m.p.h. 81 ft. Per second 243ft.
65 m.p.h. 96 ft. Every second 288 ft.
75 m.p.h. 111 ft. Every second 333 ft.
Safe adhering to Distance in Feet

additionally know, how long go it take to drive 100 mile at 60mph?

so 60 minutes plus 40 minutes = 100 minute so to administer a answer come the question it take away 100 minutes to travel 100 miles when travelling at 60 miles every hour.

How long does it require to drive 400 mile at 60 mph?

The trip takes 5 hours and also 43 minutes.


39 Related inquiry Answers Found

How numerous minutes is 38 miles?


If you travel 38 miles in 1 hour, then you take trip 1 mile in 1/38 hours. If you travel 1 mile in 1/38 hours, climate it will certainly take 13 times as long to walk 13 miles, or 13/38 hours. As there room 60 minutes in 1 hour, 13/38 hours = 13x60/38 minutes.

How many hours is 300 miles?


A vehicle travels 300 miles in 5 hours.

How many minutes is 8 miles?


So, it would certainly take 6 minutes to drive 8 miles if a auto is going 80 miles an hour.

How long will it take to drive 60 mile at 70 mph?


60 miles (distance) can be driven in 0.8571428571 hours (approx.) or in 51.4285714286 minutes (approx.) whereby the typical speed is 70 mph (rate).

How lengthy does it require to drive 300 miles at 60 mph?


one hour

How long does it require to drive 40 mile at 70 mph?


your distance is 40 miles. Time = 40/70 hours. Multiply that by 60 to acquire minutes.

How countless minutes is 15 miles?


Therefore, it would certainly take about 15 x 0.85714 = 12.857 minutes to take trip 15 miles.

How countless minutes is 60 miles?


40mph * 1.5 hrs = 60 miles.

How lengthy does it require to drive 100 miles at 70 mph?


Your mean speed: 70 mph. The total distance to it is in traveled: 1,100 miles. So, if you cover 70 miles per hour, ~ one hour you have actually covered 1x70=70. After two hrs 2x70=140, etc.

How numerous miles is 3 hrs driving?


3 hrs.) = (60)(3) mi. = 180 mi. Is how far one would certainly drive in 3 hours going in ~ a rate of 60 mi./hr.

How many minutes is 39 miles?


This conversion of 39 miles every hour to miles every minute has actually been calculate by multiplying 39 miles per hour through 0.0166 and the an outcome is 0.6499 miles every minute.

How numerous hours is 450 miles?


t = 450 / 70 = 6.43 hours OR 6 hours, 25 minutes and also 43 (i.e 42.86) seconds. You will certainly take 6.43 hours to travel the compelled distance with offered speed.

How long does it take to drive 90 miles at 70 mph?


How long to go 70 mile at 70 miles per hour? 70 miles every hour way that every hour, the vehicle will travel 70 miles. That should come as no shock, then, that it will certainly take 1 hour to go 70 miles.

How numerous hours is a 100 miles?


Suppose you travel a street of 100 miles, and also it bring away 1 1/2 hours to do it. Your average speed is then 100 miles split by 1.5 hours which equates to 66.67 miles every hour. When calculating miles per hour for distances that take just minutes, you transform the number of minutes to fountain of one hour.

How far is 40 miles in minutes?


Love and an excellent at Math! 40 mile per home which is the very same as 40 mile every 60 minutes. Therefore, if you take trip 1 mile, it is walking to take it 60/40=1.5 minutes. Travel 12 miles will be 12*1.5=18 minutes.

How far is 9 mile in minutes driving?


D=S x t, and t = D split by S. Or t = (9 miles) /(40/60Minutes every mile) = 13.5 minutes! evidence 40/60 MPH/MPH x 1 Mile/minute x 13.5 minutes = (2/3 x 13.5) miles = 9 miles! A vehicle takes 6 mins to take trip 5 miles.

See more: X-5Y=-15 Missing Value Of X, Solve Properties Of A Straight Line X−5Y


How countless minutes is 20 miles?


18.46 minutes. This makes sense, since a small slower, 60 mph, would certainly take 20 minutes to go 20 miles.
Similar Asks
Popular Asks
Privacy Policy